Framnäsgruppen

Familjerådgivning

Vad är
familjerådgivning?

Nära relationer kan ofta innebära kommunikationssvårigheter, konflikter och hinder. I familjerådgivning får ni utifrån era specifika behov hjälp att skapa dialog och komma vidare.  Familjerådgivning utgår från de sökandes behov och önskemål. Den vänder sig till gifta, sammanboende, särboende eller separerade i svårigheter,  samt till andra typer av familjerelationer.Familjerådgivarens roll är att med kompetens, empati och perspektiv bidra till  positiv förändring och  dialog. 

Våra familjerådgivare har lång erfarenhet av att möta människor i livs- samlevnads- och relationssvårigheter. Hos oss kan ni förvänta er professionella och respektfulla möten oavsett er kultur, religion eller familjesammansättning. Familjerådgivning har sträng sekretess och journalförs ej.

 

Boka din tid

hos oss för familjerådgivning. Vår mottagning finns på Tulegatan 27 i Vasastan.

Vill ni ha samtalet digitalt så behöver detta anges i bokningsanteckningen. Vi erbjuder även kvällstid. Ring eller maila oss!

Hur går det till?

Familjerådgivning är subventionerat av kommunen och du betalar endast en egenavgift som beroende på kommun varierar mellan 250-473kr. Den är underställd LOV, lagen om valfrihet, för vårdinstanser (liknande valfrihet kring vårdcentral eller husläkare). Med andra ord väljer du själv vilken utförare/behandlare du vill gå till. 

För familjerådgivning genom kommun har du rätt till 3-5 samtal per år beroende på kommun. Möjlighet finns i de flesta fall att utöka antalet samtal. Ni behöver inte gå genom kommunen för att boka utan bokar direkt hos oss. 

Nedan listade kommuner har ramavtal med Framnäsgruppen. Villkor, kostnad och antal beviljade samtal varierar. Klicka på den kommun ni tillhör för ta reda på vad som gäller för er.

 

Exempel på vad vi kan hjälpa dig med


Förbättring och utveckling av
relationen


Omställningar i livet som
påverkar relationen


Svårigheter med att 
kommunicera med varandra


Skilsmässotankar


Styvfamiljen


Otrohet


Barn och föräldraskap


Sex och samlevnad


Svartsjuka


BOKA DIN TID

1. Boka tid

Boka din tid genom att klicka på knappen nedan. Därefter väljer du rubriken "familjerådgivning". I nästa steg väljer du den kommun du tillhör.

2. Fyll i din e-post

Fyll i din e-postadress får du en bekräftelse och kan enkelt avboka din tid om du behöver. Till ditt mobilnummer skickar vi bekräftelse och påminnelse om din tid.​

3. Betalning

Du betalar på plats med Swish. Vi kan även skriva ut en faktura. Avbokning sker 24 timmar innan bokad tid. Vid senare avbokning tillkommer en debiteringsavgift.

(OBS. Ibland förekommer det felbokningar då två av våra terapeuter går under samma förnamn. Var gärna uppmärksam när du bokar, om du vill fortsätta gå hos din terapeut.)

Våra Familjerådgivare

Susan Hanshoff

Legitimerad psykoterapeut; handledare. Inriktning: familjeterapi.

Mångårig erfarenhet av förändrings- och relationsarbete från olika verksamheter.  Särskild kunskap inom familje- och tonårsproblematik, våld i nära relation. Vidareutbildad i EFT för par (emotionsfokuserad terapi) samt KBT. På Framnäsgruppen arbetar Susan med Familjerådgivning, Förstärkt Familjehemsvård och handledning.

Språk: Svenska och Engelska

Arvin Ansari

Legitimerad psykoterapeut. Handledare och lärare. Inriktning i KBT och familjeterapi.

Arvin har lång och gedigen erfarenhet av psykoterapi, familjerådgivning, kris- och personalstöd, att hålla i utbildningar.Han har Psykoterapeutexamen med inriktning KBT, socionomexamen, handledar- och lärrarutbildning med KBT-inriktning samt är vidareutbildad i familjeterapi. 

Språk: Svenska, Persiska och Kurdiska

Vänligen kontakta Ulrika Gustafsson för bokningar i Väster Norrland.

Tel: 073-202 01 90
Mail: ulrika.gustafsson@framnasgruppen.se