Framnäsgruppen

Hur du prioriterar dig själv först

Vi lever ett hektiskt liv där allt verkar utformat för att prioritera andra. Så att sätta sig själv först faller inte alltid så naturligt.

Arbete, familj, vänskap, frivilligt arbete, i kombination med medvetenheten om solidaritet, engagemang i samhället och skyldigheter får oss att glömma oss själva. Allt detta leder till att du, förutom att fråga dig själv vem du är, nästan alltid är i ”överlevnadsläge”. Med andra ord vet du inte vad du kan förvänta dig eller hur du tar motgångar vid hornen och därmed tappar kontrollen. Och någonstans växer självkritiken fram.

Du anser att du inte har rätten att sätta dig själv först. Du är kanske rädd för att bli dömd för att vara självisk, för att du inte bryr dig om andra eller för att vara tråkig. Men det är bara motsatsen. Att prioritera tid för dig själv gör att du får mer energi, får klarhet över vad du själv verkligen vill och hitta mer mening att göra saker mer glädjande. Att känna kontroll över ditt egna liv är avgörande för att kunna nå de mål du vill och ge utrymme för självutveckling. Det är inte förrän du ger det bästa för dig själv först som du kan ge det bästa för andra.

Dela inlägget

Vänligen kontakta Ulrika Gustafsson för bokningar i Väster Norrland.

Tel: 073-202 01 90
Mail: ulrika.gustafsson@framnasgruppen.se