Framnäsgruppen

Ångestpodden

Prestationsångest, höga krav och stress är några av de största orsakerna till psykisk ohälsa idag. Så många som var fjärde svensk har någon gång lidit av psykisk ohälsa.Men varför är det då så svårt för oss att prata om psykisk ohälsa? Selma Stories har pratat med Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand om nya boken, ångest och varför den ökar bland unga.

— Det finns flera aspekter som påverkar den psykiska hälsan men vi tror att en stor bov i dramat är sociala medier. Vi lever i jämförelsens tid där det alltid finns någon runt omkring oss som verkar må bättre, jobba flitigare, tjänar mer pengar, har ett härligare förhållande och bättre förutsättningar att bli lycklig, än vad vi själva har.

— Vi tror det är viktigt att det finns en öppen dialog på arbetsplatserna kring hälsan, inte bara den fysiska utan även den psykiska. Vi tror att det i längden lönar sig om arbetskollegor känner ett förtroende för varandra och att man som chef är öppen för samtal kring frågor som rör den psykiska hälsan. Idag har vi liksom inga problem med att berätta att vi måste gå ifrån arbetet en stund för att vi ska till tandläkaren. Det borde ju vara lika enkelt och självklart att berätta att vi ska gå till psykologen, eller?

https://www.selmastories.se/artikel/angestpodden-vill-lyfta-psykisk-ohalsa/

Dela inlägget

Vänligen kontakta Ulrika Gustafsson för bokningar i Väster Norrland.

Tel: 073-202 01 90
Mail: ulrika.gustafsson@framnasgruppen.se